Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина, реши изпълкомът на Международната федерация по борба (UWW). Турнирите се пренасят огледално за 2021-а.

Европейската пресявка трябваш да бъде в Унгария през март, а световната в София в края на април. Само финалистите взимат квоти за Игрите, които бяха пренесени за 23 юли - 8 август следващото лято, заради епидемията от коронавирус.

От останалите континентални квалификации само панамериканската успя да се проведе, другите също са пренесени за догодина.

Мими Христова победи Елис Манолова и триумфира с европейската титла!

Мими Христова победи Елис Манолова и триумфира с европейската титла!

Успех с 6:3 за националката ни

"До първи юли тази година ще бъде уточнен спортният календар до края на 2020-а - заяви Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по борба. - През това време ще имаме разговори със страните -домакини дали ще могат да приемат оставащите големи първенства. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им".

Всъщност до края на 2021-а останаха световни и европейски първенства за по-малките възрасти - момчета/момичета, кадети/кадетки, юноши/девойки, младежи.

Миглена Селишка детронира Ливач и стъпи на европейския връх!

Миглена Селишка детронира Ливач и стъпи на европейския връх!

Победа с 5:3 за националката ни!

България също е домакин на едно от първенствата, а именно на континенталния шампионат до 15 г. през месец юни.

Освен това членовете на Изпълкома по предложение на Цено Ценов дискутираха и световното догодина в Норвегия, пише официалният сайт на федерацията ни по борба.

Заявиха плажната борба за Олимпийските игри през 2024 година

Заявиха плажната борба за Олимпийските игри през 2024 година

В 4 категории, само при жените

"Обикновено в олимпийска година нямаме световно първенство, но смятам, че е добре да остане - допълни Ценов. - Така ще дадем възможност на много повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. И те имат готовност да отложат първенството с един месец по-късно, тоест за ноември, за да имаме по-голяма пауза между Олимпиадата и шампионата".

Снимка 292619

Източник: БФБ