Кирил Милов се изкачи на първо място в обновената ранглиста на Международната федерация по борба (UWW) на 97 кг, а Едмонд Назарян вече е на втората позиция в категорията си.

Милов, който спечели злато на Евро 2022 през пролетта и стана вицешампион на световните финали този месец, се изкачи с пет места до първото. Зад него втори е световният шампион Артур Алексанян, който победи българина на финала в Белград. 30-годишният арменец обаче вече играе селективно на турнири и през 2022 участва само на световните финали.

Международната федерация по борба утвърди квалификационния процес за Париж 2024

Международната федерация по борба утвърди квалификационния процес за Париж 2024

За България квалификациите ще започнат на световното първенство през 2023

Едмонд Назарян пък се изкачи с цели 24 места при 60-килограмовите класици и вече е втори. 20-годишният български национал спечели две втори места на европейско и световно първенство тази година и остана само зад Жоламан Шаршенбеков в ранглистата. Именно борецът от Киргизстан победи Назарян на финала в Сърбия преди близо две седмици.

Останалите българи в топ 10 на категориите си са Георги Вангелов (шести на 61 кг свободен стил), Рамазан Рамазанов (осми на 70 кг), Али Умарпашаев (осми на 79 кг), Ахмед Батаев (пети на 92 кг) и Мими Христова (осма на 65 кг).