Треньорът на националния отбор за жени Петър Касабов се надява българките да спечелят още един медал на световното първенство в Белград. Мими Христова заслужи бронз на 65 кг в сряда, а днес Биляна Дудова се бори на репешажите на олимпийската категория до 62 кг. Останалите българки са елиминирани.

Ако преодолее още една съперничка, Дудова ще има възможност да вземе реванш от норвежката Грейс Булен, която я победи на полуфиналите на европейското първенство в Загреб.

"Очаквах да бъде много тежко (на световното първенство). Надявам се да вземем още един медал днес. Биляна ще мисли първо за срещата с бразилката (Лайш Нунеш) и чак тогава за евентуален реванш с норвежката", заяви той в интервю за БТА.

Евелина Николова не успя да преодолее репешажите на 57 кг и ще се състезава за олимпийска квота на квалификациите догодина.

"Евелина е разочарована. Всяка от тях има болежки, но в професионалния спорт винаги има травми. Въпросът е дали можеш да превъзмогнеш болката и до колко травмите ще ти позволят да се подготвиш. Тя очакваше, а и ние очаквахме повече, но не се получиха нещата. Такъв е животът", каза още Касабов.

Николова и Дудова бяха спрени в олимпийските категории от състезателки на Япония, които обраха всички без един златен медал в първите два дни на женската борба. Касабов заяви, че от българите зависи дали ще се подготвят достатъчно добре, за да побеждават съпернички от такъв ранг през пролетта в квалификациите и евентуално през лятото в Париж.

"Догодина ще се решават нещата. Японките също са хора и могат да бъдат надвити. От нас зависи да се подготвим", каза още той.

Мими Христова спечели медал, но отказа да говори след двубоя си за третото място на 65 кг заради силни болки. Треньорът на националките заяви, че тя вече е добре.

"Мими е добре. Не мога се сетя в коя среща беше, но я удариха в носа. Не е чак толкова драматично, добре е", добави Касабов.