Столицата на Сърбия Белград ще приеме Световното първенство за мъже и жени по борба от 12 до 20 декември, реши Международната федерация (UWW). Първоначално първенството не бе в календара на UWW за олимпийската година, но заради пандемията се наложиха промени. Преди това сръбската столица ще посрещне и Световното за юноши - от 4 до 10 декември. Според изпълкома организирането на два шампионата на едно място ще намали риска от толкова коварния коронавирус.

Решено бе още Европейското за кадети да е в Полша от 5 до 11 октомври, Европейското за юноши да е в Скопие (Македония) от 19 до 25 октомври, а световното до 23 г. да бъде в Тампере (Финландия) от 23 до 29 ноември.

Всички състезания ще преминат в съответствие с всички противоепидемиологичи мерки за безопасност, а критериите ще бъдат актуализирани съобразно епидемиологичната обстановка в момента на провеждане.

Освен това всички организатори трябва потвърдят пред UWW, че приемат състезанията, 2 месеца преди старта на първенствата. На световните и европейски първенства също трябва да вземат участие 8 от 10 най-добрите отбори, както и не по-малко от 70% от страните-участнички в сравнение с 2019 година.