Малко известният норвежец Стурла Легрид спечели индивидуалната надпревара на 20 километра валидна за Световната купа по биатлон. Той свали и 20-е мишени на огневия рубеж в Контиолахти, Финландия и това се оказа решаващо за неговия изненадващ успех.

Легрид записа едва деветото време по трасето, но все пак триумфира пред своя сънародник и носител на големия кристален глобус за последните два сезона Йоханес Тингнес Бьо, Йоханес Тингнес бе най-бърз по дистанцията, но допусна една грешка още в първата си стрелба.

Трети се класира германецът Ерик Лесер, който завърши с изоставане от 1:03 минута спрямо победителя, след като подобно на Бьо той изпусна една мишена. Неговата грешка дойде при втората му стрелба от положение прав.  

От българите най-добре се представи Владимир Илиев, който завърши едва 48-ми с изоставане от близо 5 минути след общо четири грешки. Антон Синапов се класира 56-ти с три грешки, Димитър Герджиков остана 81-ви с шест пропуска, а Владимир Оряшков бе последен 101-и в своя дебют в Световната купа с общо седем грешки при стрелбата.

Един заразен в биатлона ще означава отстраняването на целия отбор

Един заразен в биатлона ще означава отстраняването на целия отбор

Стартовете в този спорт започват в края на месеца