Норвежката Терезе Йохауг спечели тройна победа във второто състезание от веригата ФИС-Ски Тур 2020 по ски-бягане.

Днес в дисциплината преследване на 10 км в Йостерсунд (Швеция) Йохауг финишира първа за 27:29.0 минути. На 57.4 секунди след нея остана сънароднчиката ѝ Хайди Венг, която и вчера зае второ. Трета се нареди друга норвежка Ингвилд Флугстад Йостберг, която остана на 57.8 секунду. Четвърта и първа след норвежката доминация е шведката Еба Андерсон на 58.6 секунди.

Въпреки че обилните снеговалежи допринесоха за много трудните условия на ски пистата, никой не успя да хване ритъма на Йохауг. Тя дръпна от самото начало и трябваше повече да се бори със снега, отколкото с конкуренцията. Оказа се, че Терезе е изненадала дори и собствения си треньор Гейр Ендре Рогн.

"Малко се притесних, когато видях, че започва да вали силен сняг. Страхувах се, че тя сама трябваше да прокарва пътя, но успя да го направи. Тя се справи толкова добре, колкото и при добри условията", споедели Рогн пред NRK.

Начело в генералното класиране за Световната купа е Йохауг с 1790 точки, втора е руслинята Наталия Непряева с 1260 точки. Хайди Венг е трета с 1214 точки.