Швейцарецът Марко Одермат спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Заалбах-Хинтерглем.

23-годишният Одермат финишира за 1:23.59 минути и записа втора победа за сезона и трета в кариерата си.

Втори на 62 стотни от секундата се нареди французинът Матийо Байле, за когото това е първи подиум в кариерата за Световната купа. Той е световен шампион за юноши от 2016 година.

Матьо Февър спечели втория гигантски слалом от Световната купа по ски в Банско

Матьо Февър спечели втория гигантски слалом от Световната купа по ски в Банско

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не стигна до финала на първия манш

Световният шампион от Кортина 2021 Винсънт Крихмайер (Австрия) остана трети на 81 стотни, само ден, след като вчера спечели спускането в Заалбах-Хинтерглем.

Лидерът в класирането за Световната купа Алекси Пинтюро (Франция), който стартира първи, завърши на 15-о място с пасив от 2.10 секунди. В генералното подреждане шест старта преди края на кампанията Алекси Пинтюро води с 1050 точки.

Одермат е втори с 969 точки, само на 81 точки зад лидера. Трети със 718 точки е Марко Шварц (Австрия), който не участва днес.

В класирането за малката световната купа в супергигантския слалом кръг преди края на сезона начело е Винсънт Крихмайер с 401 точки, пред Одермат с 318 и Матиас Майер (Австрия) с 276 точки.

Микаела Шифрин спечели слалома в Ясна

Микаела Шифрин спечели слалома в Ясна

Лидер в класирането за малкия кристален глобус след днешния старт остава Влъхова, която има актив от 480 точки