Норвежецът Пол Голберг постигна трета победа от началото на сезона за Световната купа по ски бягане при мъжете, след като триумфира в интервалния старт на 10 километра свободен стил в италианския зимен център Тоблах.

Голберг измина дистанцията за 20:46.4 минути, а в първите седем в класирането са само представители на Норвегия, които доминират в този спорт от началото на сезона.

На второ място на само 3 стотни от секундата остана Симен Крюгер, а трети се нареди лидерът в класирането за Световната купа Йоханес Клаебо с изоставане от 2.8 секунди.

В класирането за Световната купа при мъжете лидер е Клаебо с 1911 точки. Втората позиция заема Пол Голберг с 1740 точки, а трети с 1321 точки е италианецът Федерико Пелегрино.

За малката световна купа в дистанционните стартове начело е Голберг с 941 точки, следван от Ханс Холунд (Норвегия) с 809 и Клаебо с 804 точки.

Утре в Тоблах ще се проведат щафетите на 4 по 7.5 км за мъже и за жени. Световната купа в италианския зимен център е последна преди първенството на планетата по ски северни дисциплини в Планица (Словения), което започва на 22 февруари.

Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома в Шамони

Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома в Шамони

Алберт Попов отпадна във втория манш