Норвежецът Пал Голдберг спечели веригата "ФИС Ски Тур 2020", валидна за Световната купа по ски-бягане.

29-годишният Голдберг финишира пръв в преследването на 30 километра класически стил на родна земя в Трондхайм за 1:23.51.6 час и записа трета победа за сезона и общо седма в кариерата си. Той започна последния шести старт от веригата на второто място с изоставане от 34 секунди след фаворита Александър Болшунов (Русия), но още на четвъртия километър успя да изпревари съперника си и до края контролираше състезанието.

Неочаквано Болшунов, когото специалистите считаха за сигурен победител, продължи да губи време и се свлече на седмото място в крайното класиране на 1.41 минута зад победителя.

Норвежците доминираха днес, като заеха първите шест места. Втори на 28.9 секунди завърши Симен Крюгер, а 1.2 секунди след него финишира Ханс Кристер Холунд. Четвърти на 32.3 секунди е Емил Иверсен, който изпревари със спринт с 6 десети от секундата Мартин Ниенгет. Носителят на Световната купа в последните два сезона Йоханес Клаебо се нареди шести на 34.2 секунди.

В генералното класиране след 29 от 39 състезания лидер остава Болшунов с 1948 точки, следван от Клаебо с 1531 точки и Голдберг с 1202 точки.