Олимпийската шампионка от Сочи 2014 Микаела Шифрин (САЩ) спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словашкия зимен център Ясна. 25-годишната Шифрин финишира с общо време 1:44.28 минути. Тя беше втора в първия манш с 51.91 секунди, но даде най-добро време във втория - 52.37 секунди.

Шифрин, която спечели бронзов медал в слалома на световното първенство в италианския курорт Кортина'Ампецо през миналия месец, записа 69 победа в кариерата си в подиум номер 101 за Световната купа.

Шифрин подобри собствения си рекорд от най-много победи в слалома и вече има 45. Така тя се доближи само на един успех от постижението на шведската легенда Ингемар Стенмарк, който има 46 победи в кариерата си в гигантски слалом. С останалите три слалома през сезона Шифрин има шанс скоро да подобри рекорд на легендарния швед.

Световната сребърна медалистка и лидерка след първия манш Петра Влъхова (Словакия) се нареди втора на 34 стотни от секундата. Трета на 52 стотни завърши световната вицешампионка от Санкт Моритц 2017 Уенди Холденер (Швейцария). Тя има 26 подиума в слалома, но все още няма победа.

Швейцарец спечели супергигантския слалом в Заалбах-Хинтерглем

Швейцарец спечели супергигантския слалом в Заалбах-Хинтерглем

Сладък триумф за Марко Одермат