Матьо Февър спечели втория гигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в Банско. Французинът, който миналия петък стана световен шампион в дисциплината, за втори пореден ден бе лидер след първото спускане, но днес той успя да удържи аванса си и след втория манш. В него той даде 12-о време, но това му бе напълно достатъчно да триумфира с общо време от 2:25.29.

Втори се нареди Марко Одермат (Швейцария), който изостана на 0.75 секунди от победителя. Швейцарецът бе шести след първото спускане. Третото място зае Алески Пентюро (Франция), който бе трети и след първия манш. Неговият пасив спрямо победителя бе 0.81 секунди, а преднината му пред четвъртия Тибо Фавро (Франция) 0.27 секунди. Пети се класира третият от вчера Щефан Бренщайнер (Австрия), който отново направи великолепно второ спускане.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не стигна до финала на първия манш.

В битката за малкия кристален глобус в дисциплината два старта преди края на кампанията води Пинтюро с 550 точки, втори с 525 е Одермат, а трети с 486 е вчерашният победител Филип Зубчич (Хърватия), който днес остана 14-и.

В генералното класиране лидер 1034 пункта отново е Пинтюро, втори с 824 е Одермат, а трети със 718 е десетият от днес Марко Шварц (Австрия).

Алберт Попов: Ще рискувам повече

Алберт Попов: Ще рискувам повече

Преди старта в Банско