Швейцарката Лара Гут-Бехрами донесе радост на местните фенове в Кранс-Монтана, след като триумфира супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

29-годишната Гут, която спечели последния старт в тази дисциплина в Санкт Антон, не остави шансове на конкуренцията днес, като една-единствена скиорка успя да се доближи на по-малко от секунда от нея.

Италианката Марта Басино направи дубъл в Кранска гора

Италианката Марта Басино направи дубъл в Кранска гора

Микаела Шифрин се провали във втория манш

Швейцарката даде време от 1 минута 15.63 секунди, а на второ място завърши Тамара Типлер от Австрия, която остана на 93 стотни от победителката. Изоставането на третата в крайното класиране Федерика Бриньоне бе 1.02 секунди. За Гут това бе 28-ма победа в Световната купа, като по този показател пред нея от действащите състезателки е единствено американката Микаела Шифрин.

В класирането на Супер-Г Лара Гут води с 245 точки, пред сънародничката си Корине Зутер със 169 и Федерика Бриньоне със 165 точки. В генералното класиране Гут се изкачи до третата позиция с 667 точки, 194 по-малко от лидерката Петра Влъхова от Словакия, която днес не успя да завърши състезанието. Втора е Мишел Гизин със 743 точки.

София Годжа с четвърта поредна победа в спускане

София Годжа с четвърта поредна победа в спускане

Италианката беше най-бърза отново на трудната писта в Кран Монтана