Международният съюз по биатлон (UBU) извести Българска федерация по биатлон, че има заразен български състезател с коронавирус. Става въпрос за състезателката ни Десислава Стоянова.

В петък тя се присъедини към българските национали в Контиолахти. Тя започна по-късно подготовка за сезона, като задачата й сега бе да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на олимпийски квоти за Пекин 2022. Преди време Стоянова е прекарала корона вирус,симптомите са отшумели, но сега пробата й от вчера във Финландия повторно е индикирала наличие на вируса.

"Преди да отпътува от България Десислава премина нов тест и той бе отрицателен. В това отношение БФ биатлон е спазила стриктно разпоредбите, но ето че в Контиолахти тестът й отново се оказва положителен," коментира Екатерина Дафовска, президент на БФ биатлон.

По тази причина Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември 2020 г. Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков, което ще го възпрепятства от участие в днешния спринт за Световната купа. 

Зографски отпадна в Рука

Зографски отпадна в Рука

Завърши на 37-ото място