Двукратната световна шампионка в спускането, аловенката Илка Щухец сподели, че се чувства прекрасно в Банско, където в края на седмицата ще се проведат стартове от Световната купа в алпийските дни при дамите. В Банско феновете ще се насладят на две спускания и едно състезание в "Супер Г".

Микаела Шифрин: За първи път съм в Банско и се вълнувам супер много

Микаела Шифрин: За първи път съм в Банско и се вълнувам супер много

"Надявам се вие също и се надявам да се наслаждавате на шоуто"

"Чувствам се прекрасно тук. Състезавала съм се и преди тук. Харесва ми тук и се надявам на късмет с времето и на едно интересно състезание. Дали пистата тук е трудна? Мисля, че всяка скоростна писта е трудна. Всяка има своите характеристики и неща, с които трябва да внимаваме. Но именно в това се крие предизвикателството. Трудността на пистата зависи много от самия сняг, но ще видим - всяко спускане е трудно", коментира 29-годишната словенка.

"Дали тази година конкуренцията в ските е по-голяма? Да, много момичета се представят добре, спускат се много бързо и се надявам скоро да бъда отново сред тях. Ще се опитам да покажа най-доброто от себе си и да постигна добри резултати. Ще видим какво ще се получи през уикенда", добави Щухец.