Само 1 стотна раздели първите три скиорки в гигантския слалом за Светвоната купа, проведен в италианския високопланински курорт Сестриере.

Александър Болшунов беше над всички в интервалния старт в Ново Место

Александър Болшунов беше над всички в интервалния старт в Ново Место

Руснакът се справи с конкуренцията на Иво Нисканен и Шюр Рьоте

На първо място се класираха италианката Федерика Бриньоне и словачката Петра Влъхова с идентично време - 2:21.15 минути. Лидерката в генералното класиране Микаел Шифрин остана трета само на една стотна, която ѝ струва 40 точки.

Бриньоне водеше след първия манш, но на всички междинни времена беше зад Влъхова. Последните ѝ метри бяха много силни и така тя успя да дублира времето на словачката. Пред италианката Влъхова съхраняваше преднината си пред Шифрин, но в последната част беше на косъм да я загуби.

Шифрин беше четвърта след първото спускане. Тя направи грешка преди третата междинна контрола, когато загуби повече от половин секунда. Техниката на Микаела ѝ помогна да вдигне скоростта в края, но за нейно съжаление една стотна не ѝ стигна за победата. Шифрин остана с утехата, че е дала най-добро време във второто спускане.

Снимка 462147

Източник: GettyImages

Четвърта се класира швейцарката Уенди Холденер, а на пета позиция се нареди детето-чудо от Нова Зеландия Алис Робинсън.

В генералното класиране Шифрин е първа с 946 точки. След нея е Влъхова със 713 точки, а на трета позиция е Бриньоне с 665 точки.

Само за дисциплината гигантски слалом Бриньоне увеличи преднината си и е с 375 точки. Шифрин е втора с 314 точки, а трета е друга италианка Марта Басино с 264 точки. Днес Басино остана на десета позиция.

Снимка 462148

Източник: GettyImages