Една от легендите на българския волейбол Владимир Николов коментира пред ТОПСПОРТ събитията от последните дни в един от най-обичаните, успешни и обединяващи нацията спортове у нас.

Г-н Николов е сред представителите на сформирания Инициативен комитет в българския волейбол, настояващ за промени от организационен и кадрови характер.

Сред най-ясно изразените желания на Комитета е премахването на инж. Данчо Лазаров от президентския пост в Българската федерация по волейбол.

"Знаете вече, че през следващата седмица ще се съберем отново и ще хвърлим повече яснота около всичко, свързано с идеите, задачите и предложенията, които имаме в Инициативния комитет.

Инициативният волейболен комитет с пресконференция на 27 ноември

Инициативният волейболен комитет с пресконференция на 27 ноември

Това ще се случи на пресконференция в Пресклуб "България", от 12:00 часа

Да, имаме няколко варианта за следващ президент на федерацията. Ако трябва да бъдем конкретни, ще предложим три имена. Всички те са членове на Управителния съвет на централата.

Не, аз не съм сред тях. Не съм в Управителния съвет. А идеята е да спазваме правилата без никакви компромиси.

Снимка 259660

Източник: LAP.bg

Кои са основните грешки на инж. Данчо Лазаров и досегашното управление на федерацията? Според мен са две.

Снимка 344053

Източник: LAP.bg

Първата е прекалената централизация на управлението. Взимането на кардинални решения. Това обезсмисля цялата йерархия, наличието на Управителния съвет и всичко останало. Не е коректно да се работи по подобен начин.

Втората грешка е липсата на прозрачност за начина, по който биват разходвани средствата, които влизат в БФВ. Никой не знае как се случва това. На какъв принцип. И след това е напълно обяснима реакцията на отделни клубове. Те не разбират какво се случва във финансово отношение. Никой не желае да покаже и обясни как се изразходват средствата.

Целта е промяна на всичко това. Но нека основните детайли и подробности бъдат все пак разкрити пред всички, когато се съберем отново. Благодаря ви за вниманието и обаждането", коментира Николов.

Министерството на спорта е назначило проверка на федерацията по волейбол

Министерството на спорта е назначило проверка на федерацията по волейбол

Вижте подробности