Виктор Карагьозов беще избран за селекционер на най-малката възрастово национална гарнитура в мъжкото направление - юноши до 16 години. Тя беше сформирана за първи път това лято.

С това волейболният специалист, който в момента е треньор на Марек Юнион Ивкони (Дупница), прави поредно завръщане начело на младите национали. В предишни години той постигна редица успехи, като през 2011 година изведе юношите на България до 18 години до четвърто място на Европейското първенство в Турция. Ето какво каза той за BGvolleyball.com за своята работа:

"Това е поредното ми завръщане начело на национална формация при подрастващите. Бях се кандидатирал за национален селекционер на две възрасти - най-големите юноши до 20 години и най-малките, които сега ще бъдат събирани. Фактът че, че съм подал документи за треньор значи, че имам желание отново да работя с най-добрите млади състезатели. Смятам, че имам достатъчно натрупан опит с тези национални гарнитури в предишните ми изяви и мога да предам всички натрупани знания и умения на младите волейболисти.

Щом треньорската комисия е решила, че съм подходящ за най-малките, аз нямам нищо против. В България винаги имаме талантливи момчета. Не вярвам, че те ще имат някакви големи пропуски в елементите на играта. По скоро ще работим психологически, функционално и чисто тактически. Надявам се да имаме време за това. Въпреки обстановката и факта, че няма да имат европейски квалификации сега, силно се надявам, че ще бъдат отделени средства за един по-дълъг лагер на тези момчета, защото с 15-20 дена не става. Досега с най-малките формации трудно се случваха нещата, сега съм обнадежден, че новото ръководство ще направи всичко възможно да осигури добра подготовка на тези млади волейболисти", сподели Виктор Карагьозов.

Мъжкият национален отбор по волейбол ще проведе летен лагер

Мъжкият национален отбор по волейбол ще проведе летен лагер

Силвано Пранди ще подготвя момчетата за евентуални квалификации за Евроволей 2021