Валентин Братоев пусна коментира отпадането на България от Европейското първенство по волейбол.

Националите ни отстъпиха с 1:3 пред домакина Словения в Любляна и напуснаха надпреварата още в 1/8-финалите.

Георги Братоев с мощна атака срещу Пранди: След 70 деменцията е много сериозна!

Георги Братоев с мощна атака срещу Пранди: След 70 деменцията е много сериозна!

Преди 2 месеца селекционерът освободи Братоев от националния отбор

Публикуваме написаното от Братоев без редакторска намеса:

"Нека синтезирам мисълта си по-подробно, за да бъде по-добре разбрана. Никой от 5-имата освободени не си позволи да прави коментар за това, защо не сме там по време на състезанията ,защото така е правилно, момчетата, които са там имаха нужда от спокойствие и да, ние помислихме и за тях въпреки че ни нямаше.

Освободиха ни от националния отбор, няма драма, за съжаление винаги идва някой по-добър от теб, кофти е, но когато е така...

Пранди, който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този, който е тук, уважавам го, защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен, даде ми път защото тогава си го заслужих, даром не ми е дал нищо!

Човекът, който дойде тази година, дори не дойде да ни каже, защо ни освобождава, научихме го от преводача и тийм мениджър, а именно това, че другите момчета ни превъзхождат, което както казах вече, няма лошо (не летим в облаците че сме най-добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България, знаем си нивото). Но когато го кажеш е редно да се аргументираш! Защото казват, че сме чепати и аз и брат ми и Николай... и ако този човек бе излязъл да каже "С тях не мога да работя, пречат ми и не се вписват в колектива, аз лично няма какво да кажа, той е треньорът той решава каква група ще гради, ама не да ми вика ти технически не ставаш, защото това не е беше причината!

Така, е не перефразирайте казаното от мен или брат ми! Силвано е име, от близкото минало и аз дължа на него доста, но не на този Силвано, който бе на чело на България 2019, на него не дължа нищо, не и на човек който не можа да дойде да каже дори истината в очите на 5-ма състезатели, които малко или много са си трошили кокалите 10 години, лишили са семействата си от тях оперирали са се по Н брой пъти. На него не дължа нищо!".

България аут от Евроволей 2019

България аут от Евроволей 2019

Националният ни тим загуби от Словения в Любляна