Вече са в продажба билетите за волейболната олимпийска квалификация във Варна, която ще се проведе от 9 до 11 август. В нея ще участват отборите на България, Бразилия, Пуерто Рико и Египет, като само победителят ще получи виза за игрите в Токио догодина.

Най-интересни са пакетните билети, които са на стойност 25, 40 и 50 лева. С тях ще могат да наблюдавни и шестте мача от надпреварата. Дневните талони струват 10, 15 и 20 лева. Във Варна темогат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър.

В първия си мач "лъвовете" ще излязат срещу Египет на 9 август от 20:30 часа. Африканския отбор след десетина дни ще участва на континенталния шампионат и тогава ще стане ясно в какво състояние е в момента. Надпреварата ще бъде открита със американския сблъсък Бразиляи - Пуерто Рико от 17:00 часа.

Русия елиминира Франция и е на 1/2-финал в "Лигата на нациите"

Русия елиминира Франция и е на 1/2-финал в "Лигата на нациите"

Полша и САЩ също продължават, Бразилия и Иран ще играт за последното място в Топ 4

В събота, 10 август бразилците срещат египтяните, а българите ще играят повторение на срещата си от Мондиал 2018  срещу Пуерто Рико.

На практика същинската квалификация е в неделя 11 август. когато България среща олимпийския шампион Бразилия. Според показаното в мачовете от световната "Лига на нациите" южноамериканците са фаворити. Въпреки това нашите момчета и селекционерът Силвано Пранди са твърдо убедени, че могат надиграят именитите си съперници.