Цветан Соколов смята, че българският национален отбор по волейбол на България има сили да спечели мачовете си срещу Полша и САЩ, които са големите фаворити в групата на "трикольорите" на предстоящото Световно първенство. Турнирът започва на 26 август, а първият двубой на българите е срещу "дружина полска".

"Никой не може да си представи, че можем да победим САЩ и Полша при тяхната публика. Много пъти сме показвали, че това може да се случи. Имаме силите да го направим, отиваме подготвени психически по най-добрия начин. Да се надяваме, че ще го сътворим", заяви Соколов в интервю за предаването "Арена спорт".

Офелия Малинов: Страшно много се радвам и се гордея, че може една част от България да бъде и в Италия

Офелия Малинов: Страшно много се радвам и се гордея, че може една част от България да бъде и в Италия

"Наградата за "най-добър разпределител" през 2018 година беше голям стимул за мен"

Капитанът на националния отбор е категоричен, че той и съотборниците му отиват на Мондиал 2022 с цел да се противопоставят на най-силните в света.

"Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на Световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези противници и ще се опитаме да ги победим", допълни той.

Соколов добави, че все още е гладен за големи успехи.

"Наистина съм гладен, ще излъжа, ако кажа, че не съм. Искам да побеждавам, да печеля. Тръпката, която имаш, когато печелиш големи мачове, титли и медали е уникална", добави диагоналът.