Бившият капитан на волейболния национален отбор Тодор Алексиев учатва в предаването "Златният гейм" на телевизията Диема спорт 2. Ето какво сподели той за бъдещия сезон с отбора на Хебър, както и за проблемите в националния отбор:

"Не беше лесно да взема това решение. Можех да остана в Олимпиакос, но след 14 години в чужбина прецених, че е време да се върна в България. Семейството ми липсваше и офертата на Хебър беше най-добрата възможност за мен. В нашия волейбол нищо не се е променило освен някои нови състезатели. Имам  чувството, че изобщо не съм си тръгвал. Договорът ми е за 2 години, спечелиха ме целите пред отбора най-вече. Свикнал съм да играя за титли и купи, а не да чакам да свърши сезона.

В този момент в Левски и в ЦСКА има отстъпление, но съм сигурен, че скоро ще се върнат на голямата сцена. Най-вече Левски, който е в период на развитие и разполага с отлични млади играчи. Според мен нивото на средните отбори в Гърция е по слабо от това на нашите средни. Не ни достига организация в детайлите и затова не можем да стигнем финали на големите първенства.

Снимка 407956

Източник: Фейсбук

Нямам много впечатления, защото не играя в националния от две години. Виждам обаче, че има много качествени играчи в него и се надявам да имат психиката и акъла да се развиват. Но не трябва да остават дълго тук.

Един от проблемите в националния отбор е, че младите няма от кого да се учат. Получи се много бърза смяна на поколенията. По мое време на всеки пост имаше по един опитен играч и по един талант. Давам пример с Владо Николов и Цецо Соколов.

Изпитвам смесени чувства, че не съм в националния отбор -  щастлив съм, че не трябва да тренирам, но ми липсва. Взех това решение и заради семейството си и не съжалявам. И по наше време имаше скандали, но оставаха скрити - никой не разбираше за тях. Оставяхме ги в съблекалнята, имало е случаи да не си говорим извън залата, но на игрището всички си подавахме ръка.

Не смятам, че ще има голяма разлика, ако се съберат всички добри играчи в националния отбор, защото времето е малко - две седмици.