Националният селекционер по волейбол Силвано Пранди коментира загубата с 1:3 гейма от Италия в Лигата на нациите.

"Първото, което трябва да направя е да започна да стабилизирам основния състав. Това също постепенно ще започне да носи спокойствие. Това обаче може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Това е следващата цел пред мен.

Цветан Соколов: Съжалявам, че не успяхме да зарадваме хората с победа

Цветан Соколов: Съжалявам, че не успяхме да зарадваме хората с победа

"Страшно много лесни топки паднаха"

Факт е, че към настоящия момент работим с една група от играчи, някои от които трябваше да се възстановят и се включваха постепенно. За мен лично не е притеснително. Когато започнахме работа, имахме една по-голямо група. За мен не е важно в момента да сме във форма, а да се получи, когато е най-важно. Искам да дам малко почивка на Тодор Скримов, както и на Николай Пенчев. Това са обстоятелства, с които трябва да се съобразим.

Днес като цяло съм по-спокоен в сравнение с вчерашния мач. Смятам, че имаме време до олимпийската квалификация. Зависи какви способности ще имаме тогава. Към настоящия момент съм спокоен, че имаме време да подготвим нашия отбор. Трудно е да правя някакви предсказания дали отново можем да бъдем сред най-силните в света. Това, което мога да кажа е, че ние ще работим да имаме един силен отбор, който да се представя по най-добрия начин срещу своите съперници", каза Пранди.

България загуби от Италия с 1-3 гейма (14:25, 20:25, 25:23, 21:25)

Италия ни отпусна само гейм, нов провал за "лъвовете" в Лигата на нациите

Загуба за тима ни във Варна