Новият национален селекционер на България - Силвано Пранди обяви голямата цел пред волейболния ни тим, която е класиране на Олимпиадата в Токио.

"Надявам се да работим добре, познавам голяма част от състезателите от първия ми престой. Знам техния ентусиазъм и желание. Сигурен съм, че ще направим силни и интересни мачове, както и ще постигнем много победи", започна италианецът.

"В Лигата на Нациите искаме да постигнем добри резултати и да придадем облик на отбора за най-голямата ни цел - олимпийската квалификация. Играчите, които имаха дълъг сезон с клубните си отбори ще получат по-голяма почивка, за да могат да помогнат за последната фаза на Лигата. Това са момчета като Теди Салпаров, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Цветан Соколов. Другите вече получиха своята почивка и с тях започваме работа за първия турнир в Аржентина", допълни Пранди, който отбеляза, че отборът трябва добре да разпредели силите си, за да постигне високите цели, които гони.

"Първата ни цел да покажем на света, че имаме добър отбор. Иначе основното е да се класираме за Олимпийските игри. Но подчертавам, че няма да сме просто участници в Лигата на Нациите и Европейското първенство", каза още специалистът.

Теодор Салпаров: България се държи във волейбола, другите спортове вървят надолу, а ние сме на ниво

Теодор Салпаров: България се държи във волейбола, другите спортове вървят надолу, а ние сме на ниво

"Ако се класираме на Олимпиадата имаме шанс за медал"