На 3 май ще започне основната подготовка на мъжкия национален отбор за предстоящото издание на Волейболната лига на нациите. Избраниците на Силвано Пранди ще тренират предимно в столичната зала "Христо Ботев".

Още от 22 април обаче ще започнат занимания състезателите, които вече са приключили участие с клубните си отбори. Те ще тренират под ръководството на Николай Желязков, Никола Димитров и кондиционния треньор Мартин Павлов.

938214

В разширения състав на Пранди намериха място двама абсолютни дебютанти - Денис Карягин и Самуил Вълчинов. Светослав Иванов и Светослав Станков пък само са тренирали с тима миналото лято. Петър Каракашев и Радослав Попов, които също попадаха в плановете на селекционера, помолиха да не бъдат включвани в лагера поради семейни причини. Те обаче ще бъдат на линия при повиквателни за Европейското първенство през септември.

2844371

За шампионата на Стария континент може да бъдат добавени и състезатели, които сега не присъстват в разширения състав на ВНЛ.

Ето и играчите, които ще започнат тренировки още от края на тази седмица:

1. Владимир Станков - "Левски София"

2. Светослав Станков - "Марек Юнион Ивкони"

3. Димитър Димитров - ЦСКА

4. Жани Желязков - "Нефтохимик 2010"

6. Денис Карягин - "Нефтохимик 2010"

7. Гордан Люцканов - "Левски София"

8. Самуил Вълчинов - "Левски София"

9. Светослав Иванов - "Марек Юнион Ивкони"

10.Светослав Гоцев - "Пари Волей"

11. Стефан Чавдаров - "Монтана"

12. Николай Къртев - "Хебър"

13. Николай Колев - "Нефтохимик 2010"

14. Владислав Иванов - "Левски София"

15. Мартин Иванов - "Локомотив"

На 3 май към отбора ще се присъединят Силвано Пранди, капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Радослав Парапунов и Алекс Грозданов, а някои от трениращите вече ще отпаднат. Парапунов се очаква последен - чак на 15 май, тъй като трябва да приключи магистърската си програма в университета на Хавай.

За 5 май е планирана открита тренировка за представителите на медиите в зала "Христо Ботев". Часът й ще бъде уточнен допълнително.

Димо Тонев, Николай Иванов и Антонина Зетова влизат в треньорската комисия на волейболната федерация

Димо Тонев, Николай Иванов и Антонина Зетова влизат в треньорската комисия на волейболната федерация

Нов член на БФВолейбол е Сдружение "Волейболен клуб Металик Волей" (София)