Волейболната академия "Стойчев-Казийски" (ВАСК) организира турнир по волейбол за подрастващи, финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта. В него се включиха над 300 момичета и момчета  на възраст между 9 и 13 години, като срещите се играха в последните два уикенда.

Красен Кралев: ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ

Красен Кралев: ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ

Вижте подробности тук

Освен организаторите от ВАСК участие взеха още отборите на ЦСКА, ЦПВК, Левски, Славия, Локомотив София, СУ, Ахил, Виктория Пловдив, Изгрев Ябланица и Миньор Перник.

Всяко дете получи за спомен уникална тетрадка от домакините, а купите и медалите бяха връчвани лично от легендата на дамския волейбол Тони Зетова, което донесе допълнително усмивки на лицата на малките волейболисти.

"Получи се истински фестивал на волейболната игра. Идеята ни беше да организираме състезания за най-малките, защото те имат най-малко официални мачове през годината. Кортовете бяха пълни с ентусиазирани за спорт деца, а трибуните с подкрепящите ги родители и приятели. Имаше много усмивки и емоции на терена, изключително желание за победа във всички състезатели. Създадоха се много нови приятелства. Всичко това само може да ни радва и да ни амбицира да продължаваме с осъществяването на подобни инициативи в бъдеще. Благодарим на всички деца и техните треньори, взели участие в турнира и им пожелаваме успешен сезон", споделиха от Волейболната академия "Стойчев-Казаийски".