Пандемията обърка много програмата на квалификациите в дамската волейболна Шампионска лига.

Само два от шест дуела ще бъдат изиграни, както са първоначално планирани - на разменено гостуване. Това са мачовете между хърватския Младост (Загреб) и словенския Калцит Волей (Камник) и между украинските Прометей (Камянске) и Химик (Южни).

При останалите четири двойки има сериозни промени. Италианският Сваино дел Бене (Скандичи) и сръбският Тент (Обреновац) ще изиграят и двете срещи в Италия на 22 и 23 септември.

Германският Алианц (Щутгарт) и белоруският Минчанка (Минск) ще се изправят един срещу друг на неутрален терен в Лодз (Полша) на 23 септември.

Руският Динамо (Москва) е принуден да се откаже от домакинския мач срещу унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), защото унгарският отбор не може да влезе в Русия. Така че, ще има само един двубой - в Будапеща на 23 септември.

Под въпрос са двата мача между израелския Апоел Кфар Саба и полския ЛКС Комерсекон (Лодз). Първоначално беше договорено и двата мача да се играят в Полша на 22 и 24 септември, защото при пътуване в Израел, полските волейболистки ще бъдат поставени в самоизолация при завръщането си у дома - така няма да могат да играят мачове в националното първенство. Изглежда обаче, че и тази опция вече не е за предпочитане, тъй като в израелския тим има седем положителни PCR теста. Предстои да се разбере дали ще има нови дати за срещите.

Сезон 2020/2021 в мъжкия волейбол ще продължи да се провежда в две групи

Сезон 2020/2021 в мъжкия волейбол ще продължи да се провежда в две групи

Ръководството на Национална волейболна лига проведе нова работна среща с представители на клубовете