Италианската звезда Паола Егону е трансферна цел на турския шампион по волейбол Вакъфбанк (Истанбул), според авторитетния италиански блогър и колумнист Джан Лука Пазини. Очакваният грандиозен трансфер се очаква да стане за следващия сезон - 2020-2021.

Иван Петков изнесе лекция на учениците от ССУ "Васил Левски"

Иван Петков изнесе лекция на учениците от ССУ "Васил Левски"

Визитата беше по повод "Месец на волейбол и баскетбол"

Егону донесе титлата на световното клубно първенство на своя Имоко Волей и беше избрана за МВП на престижния турнир. Тя спечели същия приз във финалите на европейската Шампионска лига. В последните сезон много от важните мачове в дамския волейбол се превръщат в дуел между Паола Егону и сръбската бомбардирка Тияна Бошкович. Така беше и на финала на Мондиал 2018.

От Вакъфбанк не са доволни от представянето на шведската волейболистка Изабеле Хаак. Препятствие пред турския шампион е двугодишният договор на Паола с шампиона в "Серия А1" Имоко Волей и ще е нужна огромна сума за откупуване на състезателката.

Според Пазини подсилването на Вакъфбанк ще започне още от януари. От клуба са подготвили супер оферта за американската националка Мишел Бартш. Бартш е двукратна победителка в дамската "Лига на нациите" с националния отбор на САЩ и МВП от първото издание на надпреварата през 2018 година. 

Снимка 426185

Източник: fivb.org