Сръбският национал Никола Росич е третият волейболист, който пребори коронавируса. Либерото на "плавите" е преминал лечение и след преглед вчера е изпратен у дома, защото е дал отрицателни проби за COVID-19 при изследванията.

Италия се отказва от Лигата на нациите

Италия се отказва от Лигата на нациите

Предвидените пари ще отидат в подкрепа за малкия и средния бизнес

Битката на Росич с инфекцията е започнала преди няколко дни, когато е бил хоспитализиран в болницата "Драгиша Мисович" Белград.

"След много победи във волейбола успях да спечеля и най-голямата битка в живота си - с коронавируса. След лека температура и самоизолация трябваше да се обадя на лекарите. Като ме настаниха в болницата, ме изследваха и тестът беше положителен. Задавах си много въпроси - какво ще правя, какво ще се случи след това? Казаха ми, че симптомите ми са по-леки и, че ще се възстановя бързо с терапията. Лекарите са истински герои и искам да им благодаря, че се грижиха за мен. Те заслужават аплодисменти всяка вечер.

Слава Богу, моето семейство и приятели, с които бях в контакт, се чувстват добре. Благодарен съм им за огромната подкрепа. Благодарен съм също на Бог и на страхотните хора, които срещнах по време на престоя си в болницата. След два отрицателни теста ме пуснаха вкъщи, за да бъда със семейството си", казва Росич.