Марица взе само точка от полския ЛКС Лодз загубвайки с 2-3 (18-25, 25-20, 25-20, 17-25, 9-14) втория си мач от груповата фаза на дамската волейболна Шампионска лига.

Българските шампионки бяха близо до победата за разлика от вчера, но направиха много грешки в заключителните два гейма от двубоя.

В първия гейм се играеше точка за точка до средата му. След това полякините установиха превес и се наложиха с 25-18.

Маричанки започнаха по-добре втората част и бързо натрупаха значителен аванс. Въпреки някои малки колебания те затвориха гейма с 25-20.

Двата отбора се захапаха, но равенството в третата партия се запази до 12-а точка. Добра серия на нашите отвори разлика от 5 точки, която беше успешно съхранявана, за да се стигне до ново 25-20.

Волейболстиките от Лодз започнаха много силно и поведоха с 6-0 в четвъртия гейм. Спорно съдийско решение не позволи на маричанки да намалят до 6-7. Тогава съдията, повлиян от полския наставник даде спорна топка при нарушение на негова волейболистка. След това гостенките натиснаха здраво и увеличавайки разликата спечелиха с 25-17.

В петия гейм полякините поведоха от началото и с по-добра игра спечелиха с 15-10. Българките така и не можаха да се концентрират във важните моменти, въпреки призивите на наставника Лазар Лазаров.

Най-резултатна беше Александра Миланова с 23 точки. Кремена Каменова записа 17 точки, а Мирослава Паскова остана с 15 точки.

За полякините Александра Войчик отбеляза 26 точки, а Катаржина Зарослинска-Крол завърши с 16 точки.

Утре Марица ще играе с фаворита ВакъфБанк, ЛКС Лодз ще спори за временното второ място с Мюлуз.

Марица нямаше сили да се противопостави на Мюлуз

Марица нямаше сили да се противопостави на Мюлуз

Българките бяха надиграни от мощните французойки