Големият претендент за президентския пост на Българската федерация по волейбол - Любомир Ганев говори пред "Дарик Радио" за случващото се в този атрактивен спорт:

Матей Казийски може и да се завърне в националния отбор на България

Матей Казийски може и да се завърне в националния отбор на България

Ако Данчо Лазаров бъде свален от власт

"Още нямам отговор от Управителен съвет. Не е свикано събрание или поне аз не съм викан на такова. Може би тази седмица ще се реши какво се случва. Но ако не се вземе решение, ще се отива към съд.

В момента обикалям цяла България да показвам тази кампания, която е подкрепена от над 60 клуба. Те я подкрепиха без дори да знаят кой стои зад нея. Чувам мнението на клубовете, за да може тая програмата да одобрим. Днес бях с голяма част от клубовете в София. Това е моята роля сега. Да я покажа тази програма на клубовете.

За цяла България това ще бъде едно много хубаво нещо. Ако Матей се върне и шансовете да се класираме на Олимпиадата се увеличават. Идеята на Инициативния комитет е да има събрание на 16 януари. Ако има възможност за по-ранна промяна ще се опитам да го поканя и по-рано. Всъщност, аз няма какво да го каня, той винаги е добре дошъл да играе за България. Нека да видим какво ще стане.

На този етап не съм разговарял с Матей. Няма какво да му кажа в момента. Инициативния комитет се бори за изборно събрание на 16 януари. Вероятно от федерацията ще се опитат да отменят или да забавят възможно най-много това. Но първо трябва да го назначи. Но със сигурност такова събрание ще има и трябва да има", завърши кандидатът на опозицията за президент на БФВ.