Ето какво сподели президентът на БФВолейбол Любомир Ганев специално за Спортното шоу на Дарик след историческото решение за прекратяване на първенствата на страната:

Нефтохимик и Марица са шампионите на България по волейбол

Нефтохимик и Марица са шампионите на България по волейбол

УС на БФВ реши да прекрати оконачетелно първенствата

"Днес направихме заседание на Управителния съвет по конферентна връзка, доволни сме, получи се страхотно. Показваме, че можем да работим в условия на карантина. Ето, ние спазваме абсолютно стриктно тези предписания".

"Първенствата при мъжете и жените са окончателно прекратени. За шампион при мъжете е Нефтохимик, а при жените Марица (Пловдив). Съответно тези два отбора ще играят за Купата на шампионите (б.р. Шампионската лига) следващата година. След това се прави подреждане. Отборът на Хебър (Пазарджик) при мъжете получава право да играе за Купата на CEV, също така получава и Левски при жените. Другите три отбора в подреждането получават право да играят Чалъндж Къп на CEV."

"Прие се прекратяване на шампионата с обявяване на шампион. Напрежението беше само при мъжете, но с 11 на 4 гласа беше решено да има край на сезона с определен шампион. Медали ще има в по-нормални времена. Нека първо минат тези времена".

"Взехме решение шампионатът при подрастващите да бъде продължен, независимо кога, дори и да е септември-октомври. От следващия сезон, ако трябва да е по-сбит шампионатът. За формулата на шампионата засега не сме взели решение. Даваме 2 месеца време на всички клубове да дадат свои предложения. Да не се окаже, че искаме Суперлига с 12 или 14 отбора, пък то да няма и за 10. После ще вземем решение, най-рано средата на юни", завърши световноизвестният от близкото минало волейболист.

Любо Ганев: Ям по 5 пъти на ден и съм разпределил чудесно тези 180 кг

Любо Ганев: Ям по 5 пъти на ден и съм разпределил чудесно тези 180 кг

"Уважавам изключително много Силвано Пранди"