Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов е пипнал коронавирус по време на футболен мач. Той е бил на трибуните за финала от турнира за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Това разкри президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев пред "България Днес".

Георги Сеганов може да се е заразил на финала за Купата

Георги Сеганов може да се е заразил на финала за Купата

Разпределителят е бил в агитката на ЦСКА

"Казаха ми, че е бил на мач", добави легендарният диагонал. "Доста непрофесионална и безотговорна постъпка. Още в сряда го изолирахме. Направихме бърз и PCR тест. Сега е при майка си. Когато го видя, ще му кажа какво мисля. Направихме проби и на останалите от отбора, които са на лагер. Те са отрицателни".

Сеганов тренираше дълги години футбол, преди да се насочи към волейбола. Той се изгради като състезател в тима на ЦСКА и винаги подкрепя "червените". Преди няколко дни положителен тест за коронавирус даде баскетболният национал Станимир Маринов, който също се зарази след посещение на футболен мач. Гардът беше на трибуните за два двубоя на Левски.

"Всички знаем какви са рисковете, но сме се събрали да вършим работа. И на мен ми се ходи на много места", допълни Любо Ганев. "Сега момчетата ще се стреснат и ще са наясно, че има опасност от вирус".

Националите ще тренират заедно още месец. Те ще се присъединят към своите клубове на 15 август. "Настроението е страхотно. Тренират с кеф", допълни Любо Ганев. "Тук е ролята на малко по-опитните като Георги Братоев и Тодор Скримов да бъдат като бащица за младите. Да им дават съвети. Непрекъснато говоря с треньорите и с мениджъра на отбора. Засега нямаме контроли. Много е трудно да организираме в тази обстановка, когато има проблем с пътуванията. Имаме желание да участваме в 1-2 турнира. Можем да организираме и в България".

Основната цел пред националите са квалификациите за европейско първенство. Те ще се състоят през януари в Израел.

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще!