Женският национален отбор по волейбол на България загуби от Канада с 1:3 (21:25, 27:25, 20:25, 15:25) в четвъртия си двубой от група С на световното първенство в Полша и Нидерландия. С тази загуба, България отпада от Световното първенство по волейбол.

Двубоят започна трудно за нашите волейболистки като в играта им се виждаше много напрежение и технически грешки. Отборът на Канада успя да затвори първия гейм без проблеми с 25:21. Във втория гейм "лъвиците" играха значително по-добре и показаха дух и желание, блестящи Мирослава Паскова и Елица Атанасийевич поведоха тима към победата в този гейм с 27:25. Добрите новини за българския национален отбор за жени приключиха тогава.

Третият гейм започна много лошо за нашите волейболистки и през цялото време Канада владееше развоя на тази ключова част от двубоя. Волейболистките на Шанън Уинзър затвориха гейма с 25:20. В последния четвърти гейм отново се видя една разколебана игра на българките, която не доведе до нищо хубаво, а само пълна доминация на Канада. Целият гейм вървя с пет точки преднина за Канада, а накрая те затвориха гейма и мача с 25:15.

Тази загуба с 1:3 не носи точки на България и те отпадат от Световното първенство в Нидерландия и Полша. Утре на "лъвиците" предстои двубой срещу последните - Казахстан, но тази среща няма да има никакво влияние върху класирането в групата.

България с трета поредна загуба на Световното

България с трета поредна загуба на Световното

"Лъвиците" взеха гейм на олимпийските шампионки от САЩ