Китай сложи край на победната серия на Турция в дамската световна "Лига на нациите". Домакините на финалния турнир, които участват в редовния сезон повече за обиграване на състава си се наложиха 3-0 (26-24, 25-19, 25-21) в мач игран в Жианмен.

Предимството на китайките дойде благодарение на по-изчистената игра в защита. Те направиха 8 точкови блока срещу 3 на съперничките си. Грешките на победителките бяха само 10 срещу 22 на туркините. Двубоят продължи 1 час и 28 минути.

Победи за Бразилия, САЩ и Япония в дамската "Лига на нациите"

Победи за Бразилия, САЩ и Япония в дамската "Лига на нациите"

Световните шампионки от Сърбия ще гледат финалите по телевизията

Ксиангу Гон беше най-резултатна с 14 точки. Иинин Ли добави 12 точки, а Ни Ян се отчете с 9 точки. Мелиха Исмаилоглу и бомбардиркта Ебрар Каракурт забиха по 15 точки за туркините.

Двата отбора почти сигурно ще се срещнат отново в двубой от финалната шестица. В момента Турция запазва лидерството си в надпреварата с 9 победи, 2 загуби и 27 точки. Китайките също са с 9 победи, на са на точка зад туркининте. Другите тимове на позиции за класиране в шестицата са Италия, Бразилия и САЩ с по 8 победи, както и съпернички на българките в битката за изпадане от Полша със 7 победи.