Обединените в обща кауза клубове обсъждат три кандидатури за поста, който през последните близо 20 години се оглавява от Данчо Лазаров. В рамките на две седмици ще бъде обявено официално и конкретно име.

Клубовете настояват за генерални промени в управлението на федерацията - ограничена мандатност на председателя (до два мандата) и поставянето на акцент върху развитието на детско-юношеските школи. Според инициативния комитет трябва да бъде сформиран Управителен съвет от активни членове, всеки от които да е ангажиран с конкретни проекти и комисии. Освен това да има изпълнително бюро от професионалисти със заложени конкретни цели за подобряване работата на федерацията, както и развитието на волейбола в страната.

Инициативният комитет предлага да бъдат създадени нови реално работещи комисии към управителния съвет - треньорска, комисия на делегатите, маркетингова и т.н., които да бъдат подпомагани от един обществен съвет от известни личности във волейбола.

Любо Ганев: Конфликтът с Данчо Лазаров започна след световното първенство

Любо Ганев: Конфликтът с Данчо Лазаров започна след световното първенство

"Обадиха ми се над 100 човека от понеделник насам, президенти, волейболни деятели, приятели да ме подкрепят"

Конкретните предложения включват още:

    - Активна работа за привличане на допълнителни финансови средства от спонсори

    - Превръщането на федерацията в желан и надежден партньор за спонсори и фирми, с които работи за обезпечаването на различните си дейности

    - Създаване на политики и набиране на средства за допълнително финансово подпомагане на клубовете

    - Открито и прозрачно управление на финансите

    - Подпомагането на детско-юношеските школи в цялата страна както финансово, така и с обучения и създаване на единна методика на работа.

    - Търсене на варианти за повишаване на квалификацията на треньорите, които работят както с подрастващи, така и с мъже.

    - Подновяване на активна скаут лига, която да гарантира допълнителни състезания и турнири за подрастващите.

Ето и мненията на някои от лицата в инициативния комитет:

Снимка 452999

Източник: БГНЕС

Владимир Николов, ВК "Левски София":

"Вярваме, че е назрял моментът за генерални промени в управлението на любимия ни спорт. Федерацията може и трябва да се управлява по-отговорно и по-ефективно. Всички клубове имат нужда от една активна и загрижена ръководна организация, която да фокусира усилия върху развитието на детско-юношеските школи. Тази федерация трябва бъде коректен партньор към всички, с които е ангажирана, а именно - клубове, национални отбори и техните ръководства и екипи, спонсори и партньори".

Снимка 453001

Източник: БГНЕС

Илия Динков, ВК "Марица" (Пд):

"Този инициативен комитет се зараждаше в последните месеци, може би и година, като моментът на сформирането му просто съвпадна с последните събития във федерацията. Това съвпадение едва ли е случайно. Вярваме, че то е показателно за това, че във федерацията наистина има нужда от обновяване и поставяне на едно ново начало".

Снимка 452998

Източник: БГНЕС

Александър Попов, ВК ЦСКА:

"На първо място, бихме искали да видим създаването на една работеща федерация. Това означава сформирането на изпълнително бюро от професионалисти, на които са поставени конкретни цели за подобряване на работата на БФВ, както и развитието на волейбола в страната. Работеща федерация означава и наличието на активно работещи комисии към управителния съвет (треньорска, на делегатите, на състезателите, международна и т.н.), които заедно с един обществен съвет от изявени личности във волейбола, да работят за създаването на конкретни политики, проекти и усилия целящи подобряването на работата по всички направления в нашия спорт.