България попадна в група "А" на Европейското първенство по волейбол при дамите, което ще се проведе през 2019 година. Съпернички на "лъвиците" са световният шампион Сърбия, домакинът на групата Турция, както и стабилните тимове на Франция, Финландия и Гърция.

Николай Иванов: Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното първенство

Николай Иванов: Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното първенство

Бившият разпределител коментира ситуацията около волейболните национали

Мачовете ще се играят в турската столица Анкара, като напред в елиминационната фаза ще продължат първите 4 отбора. Турнирът ще се проведе от 23 август до 8 септември и за първи път в историята ще има двубои в четири държави - Турция, Унгария, Словакия и Полша.

Селекционерът Иван Петков коментира още вчера, че неговите възпитанички трябва да играят добре срещу всеки и няма предпочитания за противничките.

Първите 4 тима от група "А" ще срещнат на осминафиналите първите 4 от група "C" Унгария, Холандия, Хърватия, Азербейджан, Румъния и Естония. Най-силните два тима от Анкара ще останат в турската столица до края на първенството, а третият и четвъртият ще се преместят в Унгария. Финалната четворка е в Турция, което означава, че българките могат да се върнат там след победи на осминафинал и четвъртфинал.