Волейболистките на България стартират днес участието си на Световното първенство за жени в Нидерландия и Полша.

Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели излизат в първата си среща от предварителна Група С срещу Германия от 20,00 българско време.

В тима ни се завърна капитанът Елица Василева, която вече носи фамилията на своя съпруг Александър Атанасийевич.

За жалост няколко дни преди началото на Световното първенство контузи получи опитното либеро Жана Тодорова и тя бе заместена от младата Мила Пашкулева.

Извън състава на България останаха и опитните Христина Вучкова и Емилия Димитрова, както и Ева Янева.

Лоренцо Мичели определи състава на България за Мондиал 2022

Лоренцо Мичели определи състава на България за Мондиал 2022

Заради контузия от нея отпадна титулярно либеро Жана Тодорова

Първият двубой от Група С срещу Германия е от изключително значение за националките ни. Двата тима са с изравнени възможности, но Бундестима, който е воден от известния белгийски специалист Витал Хейнен, който изведе мъжкият тим на Полша до световната титла през 2018 година, показа изключителна класа в двубоите преди началото на Мондиал 2022.

Следващите съперници на България в Група С в Арнем са световните шампионки от Сърбия (26 септември от 17,00 часа), олимпийските шампионки от от Токио 2020 от САЩ (29 септември от 20,00 часа), Канада (30 септември от 17,00 часа)

И Казахстан (1 октомври от 14,00 часа). Мачовете със САЩ, Канада и Казахстан ще се играят в полския град Лодз. Напред продължават първите 4 отбора в групата.

Двубоят, който ще се играе в Арнем (Нидерландия), ще бъде излъчен на живо по MAX Sport 1!