Днес от 15:15 часа започва първият мач на българския национален отбор по волейбол на първенството на Стария континент. Момчетата на Силвано Пранди ще се изправят срещу Гърция в Монпелие, като двубоят ще бъде излъчен по БНТ 1 и БНТ 3. Другите срещи във френския град са Португалия - Италия и Франция - Румъния.

Ървин Нгапет пропуска мача с България в понеделник

Ървин Нгапет пропуска мача с България в понеделник

Френският посрещач има проблеми с едно от ребрата си

Нашите волейболисти са твърдо решени да затвърдят отличната игра, показана срещу Бразилия във Варна. Евроволей 2019 е важна стъпка в обиграването на отбора за срещите в Германия през януари, когато ще бъде определен последният европейски участник в Токио.

Силвано Пранди заяви при заминаването за Монпелие, че за него най-важен е първият мач с Гърция. Той ясно намекна, че трябва да се правят малки стъпки с надеждата да се открие възможност за нещо по-голямо.

Останалите двубои на "лъвовете" са утре от 18:15 часа срещу Румъния, в събота от 21:45 часа срещу Португалия, в понеделник от същия час срещу домакина Франция и във вторник от 20:30 часа срещу Италия.

Отборите от група "А" ще играят н осминафиналите срещу тези от група "C":  Русия, Словения, Турция, Беларус, Финландия и Северна Македония. Срещите там се играят в Любляна (Словения). Днес са двубоите: Турция - Русия, Финландия - Северна Македония и Словения - Беларус.