Старши-треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов даде интервю за предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2. Напускането на генералния спонсор на тима, отнемането на залата на децата от преди 3-4 години, неопределеният статут на зала "Васил Симов" бяха основните теми, които той засегна.

Николай Желязков може да смени Силвано Пранди начело на волейболните национали

Николай Желязков може да смени Силвано Пранди начело на волейболните национали

От УС на БФБ смятат, че българският специалист може да внесе спокойствие в "прайда на лъвовете"

"Напуснаха ни някои от основните състезатели, по една основна причина, че основният ни спонсор си тръгна през юни месец. Започнахме отначало - селекция и ново финансиране. Не ни достига време, за да стъпим на здрава почва, защото сме малко в пропастта в момента. Тази трагедия вече сме я минавали преди 7-8 години.

Проблемът е свързан с отсъствието на генералния ни спонсор. Той напусна, защото имаме проблем с инфраструктурата. Той даде изявление. Всичко започна с отнемането на залата, където тренират децата. Беше преди 3 години. Имаме 200 деца, най-големият клуб в България като численост на треньорски кадри и състезатели. Като ни взеха залата, където децата тренираха от 50-60 години, пръснати сме наляво-надясно.

Много труден живот водим в последните години. Това е голям шамар за нас. Неяснотите тук за "Васил Симов" ги знаете добре. Мисля, че проблемите са свързани с липса на комуникация", сподели Попов.