Волейболният ЦСКА загуби домакинството си срещу шампиона Нефтохимик с 2-3 гейма в дербито от кръг №12 от "Суперлигата". Ето какво сподели наставникът на "червените" Александър Попов след хубвата игра на своите възпитаници:

ЦСКА отстъпи в драма срещу Нефтохимик

ЦСКА отстъпи в драма срещу Нефтохимик

3:2 гейма за гостите в зала "Васил Симов"

"Наистина играхме хубаво, момчетата се бориха, не се уплашиха. Гордея се със състава, с който разполагаме, защото от 6-7 месеца те са нашата армия, те са на предната линия на една ситуация, в която отново сме изпаднали. Нито се уплашиха, а дадоха всичко от себе си. Не достигнаха 1-2 точки. Нито е психика, нито е техника. Отборът на Бургас също имаше трудности в състава си, но играха от ролята на фаворит. Не можем да бъдем недоволни от нашите си състезатели.

Вече 12 човека ни напуснаха, но това в никакъв случай не е оправдание за никой в нашия клуб за нещо. Имам привилегията да избирам и да имам възможността да определя политиката. Щом сме се поставили в това положение да сме с млади състезатели, трябва да направим възможно най-доброто.

Аз смятам, че го правим за 4-5 състезатели, които са тук и си дават сърцето за ЦСКА. Израстването на тези млади състезатели не може да бъде константна величина. Те играят един мач добре, на другия не се представят добре. Важното е в седмицата, в която няма камери, какво се случва тук. Аз знам какво се случва и затова казвам, че момчетата са перфектни.

В ЦСКА искаме да работим, можем и ще продължим да работим. До края на сезона ще се бием, ще бъдем на всеки мач, разбира се. Докато не се реши обаче въпросът със залата, бъдещето на отбора е несигурно и е под голямо съмнение колко дълго всички в нашия клуб ще имат нерви и ентусиазъм да бъдат в такава ситуация. Търсим по всякакъв възможен начин решение на нашия въпрос. Аз съм убеден, че най-късно след края на първенството трябва да имаме яснота как ще стопанисваме тази зала, ще строим нова зала ли, къде ще строим, ще намерим ли финансиране за тази зала, защото това е препъни камъкът.

Както знаете, основният ни спонсор напусна. Ако не го беше направил, щяхме да имаме бюджет, с който хем тези млади състезатели щяха да израстват, хем от тези 12 човека, които ни напуснаха, поне половината щяха да останат. Нямаше да бъдат такива резултатите за нас. В тази ситуация, браво на треньорите от школата, браво на самите състезатели. Смятам, че правим нещо градивно за клуба си, т.е. да правим отбор. Следващите години тези момчета могат да бъдат гръбнакът на нашия отбор", завърши Александър Попов.