Според старши-треньорът на ЦСКА Александър Попов издигането на кандидатурата на Борислав Кьосев за президент на БФВ е шансът на Данчо Лазаров да остане.

Според Попов хватките на Инженера ще продължат, а една от тях е да не бъде регистрирано решението на Управителния съвет да се проведе Извънредно общо изборно събрание на 16 януари. В четвъртък опозицията спечели това право след 12 на 11 гласа. Ако това не бъде входирано до понеделник, ще трябва да се изчакат 30 дни, в които съдът да се произнесе по казуса:

Любо Ганев: Хващам се на бас, че Данчо Лазаров не иска да има Извънредно общо изборно събрание на 16 януари

Любо Ганев: Хващам се на бас, че Данчо Лазаров не иска да има Извънредно общо изборно събрание на 16 януари

"Това е неуважение към колегите"

"Аз не знам кой се съмнява в кандидатурата на Боре Кьосев. Кандидатурата му не е изненада, защото г-н Лазаров търси начин да остане на власт. Избрал е този вариант, трябва да се съобразим, да го разберем. Мисля, че няма и внесено от федерацията в Търговския регистър решението на Управителния съвет да се свика Извънредно общо събрание на 16 януари. Любо Ганев се усъмни и го коментира.

Може би това е последната капка, която трябва да разкрие методите на управление. Това са те, такива са. След една седмица имаме Общо събрание. Трябва да отидем, да кажем нашите идеи, как виждаме нещата. Данчо Лазаров да каже, как той ги вижда - чрез почетно председателство или чрез нещо друго, сблъсък на идеи.

Най-позитивното в тази ситуация с федерацията е, че най-накрая има някакъв диспут, има някакво движение в правилна посока. Дали задкулисно, дали не, това е друга тема. Важното е, че страхът, напрежението е по-разсеяно и се случва сблъсък на идеи", каза пред Bgvolleyball.com след победата срещу Арда Попов.

В същото време, по информация на вестник "Тема спорт", по време на въпросния Управителен съвет в четвъртък е бил направен опит да се изключат 12 клуба. Въпросните отбори са подкрепили инициирането на Извънредното общо събрание и са се подписали под документацията на Инициативния комитет. Целта е била бройката на поставените парафи да падне под необходимия минимум от 1/3 и тя да стане невалидна. След сериозна борба и разногласия обаче това не е било допуснато, като лично Любо Ганев се е застъпил за въпросните клубове.