Волейболистите на Хебър оглавиха класирането в първата осмица в Суперлигата на България, след като записаха втора победа. Момчетата на Атанас Петров се наложиха  като гости на Монтана с 3:1 гейма.

Ето какво сподели Александър Ляфтов, който е основен играч на "тигрите" от Пазарджик.

"Първите два гейма срещу Монтана започнахме добре, много мотивирано. Даже се изненадахме от голямото желание за игра, което показахме, всеки имаше добри неща на игрището", заяви македонският национал.

"В първите две части на мача вкарвахме нашият сервис. След това съперникът започна да рискува своя начален удар. Нямаше как да оставам нещата така, трябваше и ние да отговорим по същия начин, защото ако не го бяхме направили, развоят можеше да отиде в друга посока. Добре, че сервисът ни потръгна и бе оръжието за спечелването на четвъртия гейм. Успяхме да завършим мача с 3:1 и той да не навлиза в тайбрек".

Показваме напредък с всеки изминал мач, но той върви по-бавно. Вече е декември, а ние имаме изиграни три мача от Суперлигата, без турнирите преди това. Но ситуацията с пандемията е такава. Не можем да влезем в този игрови ритъм, в който се влиза при мачове всяка седмица. Не само за Хебър, за всички отбори това не идва добре, но ще се справим. Трябва да се концентрираме, да тренираме стабилно и да чакаме по-добри времена, в които няма да има отлагане на мачове", каза Ляфтов.

Той заяви, че отборната игра и сплотеността определено помагат много на Хебър.

"Това че сме заедно от много време определено помага. Основният състав вече играем заедно от три-четири години. Познаваме се много добре има сплотеност. Определено отборната игра допринася за напредъка след тази голяма пауза от шест-седем месеца и това как изглежда Хебър в тази ситуация".

Предстои ни домакинство на турнир от 1/8 и 1/4-финалите за Купата на CEV . Изправяме се срещу руския Зенит (Санкт Петербург). Много класен отбор. За нас това ще бъде много престижен мач и ще бъде за удоволствие на самите нас. Руснаците са фаворити. Ние няма какво да губим. Ще влезем вътре освободени и ще покажем нашата си игра. Ще се постараем да дадем най-доброто, пък може да се получи и някоя изненада. Можем да се противопоставим на Зенит, само да не сме притеснени", завърши амбицираният македонски волейболист.

Българските волейболисти са почти сигурни участници на Мондиал 2022

Българските волейболисти са почти сигурни участници на Мондиал 2022

Ситуацията при дамите е малко по-сложна