България напусна олимпийската квалификация в Германия. „Лъвовете" загубиха третия си мач срещу Франция с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25).

Играчите на Пламен Константинов бяха загубили шанс за класиране в Рио още след вчерашното поражение срещу Русия с 0:3.  На старта волейболните ни национали победиха Финландия с 3:1.

Селекционерът на България Пламен Константинов направи доста промени в стартовия състав, като започна с разпределител Любомир Агонцев и диагонал Николай Учиков, центрове Виктор Йосифов и Николай Николов, посрещачи Тодор Скримов и Мирослав Градинаров, либеро - Владислав Иванов. 

Колегата му Лоран Тили не изневери на титулярите си и пусна най-доброто, с което разполага: Бенжамен Тонюти (капитан) - Антонен Рузия, Ървин Нгапет - Кевин Тили, Никола Льо Гоф - Кевин Льо Ру, Женя Гребенников - либеро. 

Срещата трябваше да бъде бенефис за капитана Владимир Николов, който вчера обяви, че се оттегля от националния отбор. Сърцатият играч обаче така и не се появи на полето днес. Диагоналът ще приключи сезона във Франция, след което ще развива проекта си за волейболна школа в София.

България се нуждаеше от победа с 3:0 и разлика от около 10 точки във всеки гейм, но малко след началото на двубоя се разбра, че това няма как да се случи. „Петлите" бързо дръпнаха с 5:1, а при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 в тяхна полза. Първата част приключи с успех за Франция с 25:19 и всяка надежда за България приключи.

През втория гейм България се представи по-добре и на първото техническо прекъсване водеше с две точки. Преднината на България продължи още известно време, но французите успяха да изравнят на 17:17. Оттам играта на французите беше по-добра, което доведе до обръщане на резултата и спечелване на втория гейм с 25:20.

В третата част духът на България съвсем се изгуби и момчетата на Пламен Константинов загубиха позорно с 25:15. 



Николай Учиков бе най-резултатен в нашия отбор в 13 точки, а Теодор Тодоров и Мирослав Градинаров записаха по 6. 

България завършва на трето място в група "В" с три точки. Нашите победиха Финландия, но загубиха от Русия и Франция. "Сборная" завърши на второ място в групата и също продължи към полуфиналите на олимпийската квалификация.