Ръководството на ФК ЦСКА 1948 организира благотворителен коледен търг за част от фланелките, с които някои от водещите футболисти в състава на "армейците" - Димитър Пиргов, Симеон Петров, Лазар Марин, Денислав Александров, Георги Русев и Ангел Бастунов, играха през миналия сезон в efbet Лига и Купата на България.

Събраните средства от благородната инициатива ще отидат в подкрепа на малкия Павел от Пловдив.

След трудно забременяване и още по-тежка бременност, момченцето се ражда преждевременно в началото на седмия месец.

Вследствие на тежък мозъчен кръвоизлив, се образуват кисти, които засягат двигателния център. Поставената от специалистите диагноза е "Спастична квадрипареза".

Психоложката на ФК ЦСКА 1948: Нямаме теми табу с играчите, те не ме възприемат като сексуален обект

Психоложката на ФК ЦСКА 1948: Нямаме теми табу с играчите, те не ме възприемат като сексуален обект

"Аз съм недостъпна"

Въпреки ежедневните рехабилитации, както и терапевтичното плуване, Павел все още изостава двигателно - както с грубата моторика, така и с фината. Предстоят му множество прегледи при логопед за цялостна оценка на говора и емоционалното му развитие.

Средствата, необходими за всички рехабилитационни дейности, са непосилни за семейството. Макар и в изключително тежка финансова ситуация, родителите на момченцето не се отказват и търсят всевъзможни начини, за да му осигурят възможно най-добрите грижи и лечение.

Необходимите към момента средства са 30 хиляди евро, като в сумата се включват ежемесечни двуседмични посещения в рехабилитационен център "Рибем" в Турция, множество прегледи при невролог, офталмолог и ортопед, закупуването на шини и ортези, както и рехабилитации, плуване, ерготерапия, специален педагог и логопед в България.

Изключително важно е всички процедури да се случат възможно най-скоро, докато Павел е все още малък и неговото мозъче расте. Надяваме се, че макар и с малко, ЦСКА ще успее да подкрепи смелото момченце в тежката му битка. Дълбоко вярваме, че с подкрепата на всички вас, мили хора, слънчевото и усмихнато детенце ще преодолее всички трудности, за да може да се радва на едно пълноценно, безгрижно и щастливо детство.

Търгът започва в 10:00 ч. на 16 декември и ще приключи в 18:00 ч. на 22 декември, като всички фенове, които имат желание да помогнат, могат да наддават в коментарите под снимките на фланелките на всеки един от футболистите във Facebook страницата на клуба в албума "Благотворителен търг: Да помогнем на Павел!". Началната цена на всяка фланелка е 50 лв.

Включете се в търга, вземете мачова фланелка на своя любимец и дарете надежда на Павчо и неговото семейство!

Сега е времето да бъдем по-добри!

Заедно сме по-силни!

Начини за дарение:

Дарителската сметка в лева

Банка ДСК , гр. Пловдив

IBAN: BG64STSA93000027135949

BIC: STSABGSF

Павел Александров Кабаджов

Изпрати SMS на номер 17 777

с текст DMS PAVEL

Дари онлайн сVisaили MasterCardпрез виртуалния ПОС на ОББ или с ePayна адрес:

https://dmsbg.com/19318/dms-pavel/