Главният мениджър на новака в елита ФК ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди мача с Етър (Велико Търново). Ето какво каза той:

"Израснал съм като футболист в Етър, а бях и треньор там. Много емоционален мач за мен. Но не обичам да губя, дори и ако е срещу отбора, който ме е създал като футболист. Ако искат нещо да вземат, ще трябва да си го вземат с игра. Томаш работи много добре и вече се вижда в играта на Етър.

Що се отнася до съдийските гафове напоследък - мозъкът ни е развит гениално, а духът - джудженце. Всички тези неща не са случайни. Българинът е свикнал да търпи. Футболът трябва да има градивна критика. Това се случва сега и няма как да я избегнем, защото има факти. Хората, към които е обърната трябва да я вземат предвид. Футболът без напрежение не функционира. ВАР системата ще помогне на съдиите, затова трябва да се вкара възможно най-скоро, за да се потуши напрежението. Всеки защитава собствените си интереси и тези на футбола. Много стават съдийски грешки. Щом 5-6 мача подред се случват тези грешки, ние няма как да мълчим, защото може да продължат, което пък да ни извади от нашите цели.

Аз съм работил с много добри млади футболисти, но в Даниел Наумов виждам, че той е една бомба заредена и чака моментът да избухне в националния отбор. Надявам се тази мотивация да канализира и балансира, за да му помогне в изявите му в националния отбор, ако бъде повикан. Аз мисля, че Чочев е напълно готов. Той може да играе във всяко едно първенство и има изключителна интелигентност. Ако всичко е окей с коляното му, няма да можем да го задържим в България, струва ми се. Ние работим както трябва. Работният ден ни е професионален. Нормално е на по-опитните да им е малко по-тежко. За жалост ние сме колективен спорт и ще трябва да се съобразяват всички с изискванията на клуба и го правят, така че сме изключително доволни".