Легендата на българския футбол Красимир Балъков днес беше представен официално пред медиите като треньор на новака в елита - ЦСКА 1948. Целта пред него е "червените" да играят "модерен футбол", по думите му.

Ето какво каза Бала:

"Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен. Имахме доста разговори в два дни, обсъдихме доста неща. Това е един млад и перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в "А" група. Този проект ме заинтересува изключително много. Знаете, че около името ЦСКА има много спекулации. Не смятам, че трябва да отговарям на тази тема. Мен ме интересува да развием отбора. Целта пред нас е във всеки мач да играем по-добър футбол и да търсим реалните цели. Да играем модерен футбол.

Не казвам, че ще се борим да не изпаднем, но не казвам и че ще се борим с грандовете. Жалко само, че късно започнахме преговорите и почти цялата селекцията е направена, а аз не съм участвал, но може да е за добро. Има едно или максимум две места за привличане на футболист. Този футболист е българин. Опитваме се в абсолютна професионална форма да говорим с клуб му. Това е футболист в средата на терена, името няма да ви казвам.

Снимка 482134

Източник: LAP.bg

Качествата на Мартин Камбуров са ясни на всички, той е един от най-големите голаджии в българското първенство. Той заслужава да направи този рекорд.

Този отбор стигна тавана - "А" група. Другият таван е участие в Лига Европа и Шампионска лига, но това засега е нереалистично. Апетитът идва с яденето, нека си свършим работата. Повечето футболисти ги познавам, знам на какво са способни. Целта пред нас е да играем добър футбол, да играем модерен футбол, по-бърз и динамичен, ако е възможно.

Не мога да разубедя ръководството за политиката за българите, защото тя четири години е носила успех на клуба. Това е нов клуб, който иска да привлича хора по стадионите. От днес за утре няма да стане, но това е целта. Ще дам пълен картбланш на тези, които са работили в клуба досега.

Снимка 482132

Източник: LAP.bg

Шампионска титла никога не съм споменавам, но ако я заслужим, защо не. Нищо не ме притеснява - видял съм 1 и 1000. Работил съм с хората в ЦСКА. Няма да ни е лесно, когато играем срещу тях. Знам, че ще има негативна нагласа, но съм професионалист. Ако ми се обадят от Левски, ще отида да работя и в Левски. Българският манталитет много-много не го разбирам. Като малък съм бил привърженик на ЦСКА, не го крия. Уважавам всички фенове на ЦСКА. Ръководството на ЦСКА 1948 няма нищо против някой ден да се стигне до обединение. Това зависи от феновете. Щом световни медии са се объркали кой ЦСКА поемам, значи правим рекламата на ЦСКА.

Наско Сираков го познавам и мисля, че това е за доброто на Левски. Като специалист винаги съм уважавам клубовете, които работят и имат големи успехи. Пожелавам на Наско да е упорит, а той е, и да има успехи в неговата работа".

Световните медии се объркаха кое ЦСКА е поел Красимир Балъков

Световните медии се объркаха кое ЦСКА е поел Красимир Балъков

Пратиха го и в двата тима...