Нападателят на Царско село Родни Антуи спечели приза за играч на петия кръг в родното първенство. Холандецът получи повече гласове от Мартин Камбуров, който вкара два гола с екипа на Берое за победата на Левски на "Герена". Антуи от своя страна вкара двете попадения, които донесоха първа победа на Царско село в елита. Момчетата на Никола Спасов се поздравиха с успех като гост на Ботев (Пловдив).

Снимка 438707

Източник: LAP.bg

"Благодаря за тази награда. Благодаря на моите съотборници, без които нямаше как да стане №1 на кръга. Благодаря и на моето семейство, а и на гласувалите в анкетата. В началото на сезона започнахме лошо, но ето че сега спечелихме първия си мач. Чувствам все по-голяма увереност в отбора на Царско село.

Водещите отбори във второто ниво на Холандия са като тези от българската елитна лига.

Това е сравнението, което мога да направя с Холандия. Защо дойдох в България ли? Клубът ме покани, собственикът и старши треньорът бяха много отворени, не са ме притискали. Просто бях убеден, че е добре да дойда тук. Наставникът е открит човек, можеш да говориш с него за всичко. Харесвам го като треньор", заяви Антуи при награждаването си.