От Царско село спазиха обещанието си и официално внесоха жалба срещу съдийската бригада от мача с Лудогорец.

Двубоят от 9-ия кръг на "Хювефарма Арена" завърши при резултат 1:1.

"Царете" са недоволни от представянето на главния арбитър Георги Николов и неговите помощници и дори пуснаха видео с грешките им.

Царско село подава жалба срещу съдийството в мача срещу Лудогорец

Царско село подава жалба срещу съдийството в мача срещу Лудогорец

"Царете" с претенции към рефера Георги Николов

Ето какво написаха от Царско село:

"Ръководството на Царско село взе решение и внесе жалба срещу съдийството в двубоя срещу Лудогорец от 9-тия кръг на футболното първенство, който се игра на 17 октомври (събота).

В 49-ата минута на срещата реферът Георги Николов подмина очевидна игра с ръка на Георги Терзиев в собственото си наказателно поле и не отсъди 11-метров наказателен удар. Само припомняме, че в срещата бяха отсъдени две дузпи в полза на Лудогорец, а първата от тях също за игра с ръка в наказателното поле.

В 72-ата минута бе спряна голова атака на нашия отбор с несъществуваща засада, която бе маркирана от асистент съдията Даниел Ников.

Отново сме длъжни да заявим, че уважаваме работата на реферите, но очертаващата се тенденция в последните кръгове определено ни притеснява. Само бихме желали да напомним, че преди три кръга, че в двубоя срещу Ботев Враца също не бе отсъдена явна дузпа за нашия отбор.

Тези натрупващи се грешки, в ущърб на Царско село, ни карат да мислим, че не са случайни, а тенденциозни и са свързани с доброто представяне на отбора от началото на сезона".