Отборът на Царско село приема Локомотив (София) в мач от 12-тия кръг на efbet Лига. Двубоят е в петък (22.10) от 17:15 часа на стадион "Арена Царско село".

На 19 октомври бе приета нова заповед на Министерството на здравеопазването под номер РД-01-856, според която спортните събития се провеждат без наличието на публика, като изключение се допуска при условия на организация свързана с наличието на "зелен сертификат".

Локомотив (София) се завръща на стадиона в "Надежда"

Локомотив (София) се завръща на стадиона в "Надежда"

За следващия им мач от турнира за Купата на България

Ръководството на Царско село предложи на колегите си от Локомотив (София) да предостави 50 билета, които да бъдат разпространени от гостуващия отбор на техни привърженици, които имат право да присъстват на стадиона. Това предложение не бе прието.

В тази връзка и във връзка с усложнената ситуация с покачващата се заболеваемост на населението с COVID-19 и с цел запазване здравето на футболните привърженици, ръководството на Царско село взе следното решение - срещата срещу Локомотив (София) ще се играе БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА.

На стадиона ще бъдат допуснати задължителните по наредба официалните лица на двата клуба, както и акредитирани представители на медиите. Те задължително трябва да разполагат със "зелен сертификат" - да бъдат ваксинирани, да са преболедували или да имат отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди началото на мача или отрицателен антигенен тест направен до 48 часа преди началото на мача.