Слуховете, че един от най-успешните и най-скъпи съвременни футболисти Кристиано Роналдо ще стане играч на италианския гранд Ювентус изтреляха акциите на клуба силно нагоре.

 

Според публикации в испанските медии португалският национал се е съгласил да премине в отбора от Торино срещу 30 милиона евро годишна заплата, а сегашният му клуб ще получи 100 милиона евро от трансфера.

 

Акциите на борсата в Милано реагираха с ръст от 9.7%, което е най-големият еднодневен скок след успешното представяне на "Ювентус" в Шампионската лига през месец март. За последните 5 дни благодарение на спекулациите акциите отбелязват общ ръст от 23%.

 

Роналдо е смятан за "маркетингова мечта" и очакванията са да докара значителни приходи на новия си потенциален клуб от спонсорства, пълни стадиони, телевизионни права и други. Това обяснява Робърт Уилсън, специалист по спортен мениджмънт от Шефилдския университет, цитиран от агенция "Блумбърг".

 

Съдейки по продаждната цена изглежда, че Роналдо е наистина добра инвестиция. Реал Мадрид го купи от Манчестър Юнайтед за 80 милиона паунда или 105.8 милиона долара през 2009 година и го може да го продаде за 117 милиона долара в момента.